Добредојдовте на веб сајтот на Click electronics. Нашиот сајт користи колачиња и слични технологии – мали текстуални датотеки – кои ги поставува на уредот од каде го посетувате. За колачињата можете повеќе да прочитате на адресата http://www.allaboutcookies.org/.

 

Ние користиме три категории на колачиња, како што е подолу опишано. Таму каде е тоа предвидено, имате опција да ја активирате или деактивирате секоја од тие категории, по желба. Вашите определби се забележани во клучното колаче на Вашиот уред (и во случај на уред со повеќе корисници, во Вашиот кориснички профил на тој уред). Ако користите некој друг уред, ќе морате повторно да ги поставите поставките на тој друг уред. Ако ги избришете колачињата, користејќи ја опцијата која ја нуди вашиот уред или неговиот софтверски програм за бришење на колачиња, ќе морате повторно да ги наместите поставките. Ако го промените пребарувачот, што го користите на својот уред (да речеме, престанете да го користите Microsoft Internet Explorer и почнете да го користите Mozilla Firefox) ќе морате да ги наместите поставките и во новиот пребарувач. Добредојдовте на веб сајтот на Click electronics. Нашиот сајт користи колачиња и слични технологии – мали текстуални датотеки – кои ги поставува на уредот од каде го посетувате. За колачињата можете повеќе да прочитате на адресата http://www.allaboutcookies.org/. Ние користиме три категории на колачиња, како што е подолу опишано. Таму каде е тоа предвидено, имате опција да ја активирате или деактивирате секоја од тие категории, по желба. Вашите определби се забележани во клучното колаче на Вашиот уред (и во случај на уред со повеќе корисници, во Вашиот кориснички профил на тој уред). Ако користите некој друг уред, ќе морате повторно да ги поставите поставките на тој друг уред. Ако ги избришете колачињата, користејќи ја опцијата која ја нуди вашиот уред или неговиот софтверски програм за бришење на колачиња, ќе морате повторно да ги наместите поставките. Ако го промените пребарувачот, што го користите на својот уред (да речеме, престанете да го користите Microsoft Internet Explorer и почнете да го користите Mozilla Firefox) ќе морате да ги наместите поставките и во новиот пребарувач.

Основни колачиња и инфо бар

Основните колачиња се неопходни за правилна работа на веб сајтот. Не овозможуваме начин да ги одбиете, бидејќи за нивната употреба законската регулатива не предвидува согласност од корисникот.

Име на колачето Кога истекува? Кој ја поставува? За која цел?
Согласност за две години click-electronics.com (овој веб сајт) Ги памти вашите поставки за колачиња.

На дното на секоја страница од веб сајтот, во посебен бар, Ви ги прикажуваме информациите за колачиња, сè додека не одлучите да го скриете. Со овој бар Ве известуваме за колачињата и нивната употреба на овој веб сајт и Ви даваме можност да ги прифатите или не.

 

Откако ќе го скриете овој бар, тој може повторно да се појави, на пример, после значајни измени во нашата политика за колачиња (на пример, ако воведеме нови категории на колачиња). Во секој случај, можете секогаш да ги промените своите поставки тука, на страницата за политика за колачиња. Линкот до оваа страница е достапен на дното на секоја страна од овој веб сајт.

 

Вашата согласност е потребна за оние колачиња, кои (анонимно) го следат вашето однесување на сајтот и со тоа придонесуваат кон нашите настојувања корисничкото искуство на посетителите да го направиме подобро. На дното на секоја страница од веб сајтот, во посебен бар, Ви ги прикажуваме информациите за колачиња, сè додека не одлучите да го скриете. Со овој бар Ве известуваме за колачињата и нивната употреба на овој веб сајт и Ви даваме можност да ги прифатите или не. Откако ќе го скриете овој бар, тој може повторно да се појави, на пример, после значајни измени во нашата политика за колачиња (на пример, ако воведеме нови категории на колачиња). Во секој случај, можете секогаш да ги промените своите поставки тука, на страницата за политика за колачиња. Линкот до оваа страница е достапен на дното на секоја страна од овој веб сајт. Вашата согласност е потребна за оние колачиња, кои (анонимно) го следат вашето однесување на сајтот и со тоа придонесуваат кон нашите настојувања корисничкото искуство на посетителите да го направиме подобро.

Колачиња Google Analytics

Овие колачиња ни помагаат да ги следиме посетите на нашите страници. За тоа го користиме сервисот Google Analytics. Овој сервис користи анонимен идентификатор, кој се поврзува со Вашиот уред или, во случај на уред со повеќе корисници, за Вашиот кориснички профил на тој уред. Никогаш не го поврзуваме тој идентификатор со кој било Ваш дигитален или физички личен идентитет, како што би бил Вашиот е-маил, број на кредитна картичка или идентификациски број.

Име на колачето Кога истекува? Кој го поставува? За која цел?
_ga За 2 години click-electronics.com (this website) разликува корисници и сесии
_gat_gtag_UA_110386850_1 За 24 часа click-electronics.com (this website) одредува нови сесии/посети
_gid За 1 ден click-electronics.com (this website) Компатибилност со постар сервис (urchin.js)

За подетални информации за користењето на колачињата на сајтот Comtrade, испратете порака на адресата security@comtrade.com